20.03.2017

Чи потрібно Україні визнати вино продуктом харчування?

Нещодавно в Молдові визнали вино продуктом харчування. Ми розглядаємо питання, чи необхідно УКраїні слідувати цій тенденції. В Європі вино – продукт харчування, який є невід`ємною складовою здорового раціону та рекомендується багатьма фахівцями і дієтологами зі світовим ім'ям. В Україні навпаки – виноробну продукцію ототожнюють з алкогольними напоями. Хоча європейська та світова практики розділяють вино і алкогольні напої.

Укрвинпром неодноразово виступав за необхідність запровадження такої практики і в Україні. Це могло б стати першим кроком на шляху розробки Національної програми з поширення культури споживання алкогольних напоїв.

Крім того, таке рішення сприяло б популяризації вина та підтримало б вітчизняних виноробів. Усім противникам прийняття такого рішення для України хочу зауважити, що зараз найбільш популярними напоями серед молоді є слабоалкогольні. Тоді як виключення вина зі списку алкогольних напоїв допомогло б витіснити або послабити популярність слабоалкогольних напоїв. Якщо ж порівнювати ці два види продукції, то варто розуміти: помірне споживання якісного вина, яке містить у своєму складі унікальні органічні кислоти, вітаміни, мінерали та ін, позитивно впливає на організм та стан здоров`я людини. Яскравим прикладом цього є відомий «французький парадокс», згідно з яким споживання французами червоного сухого вина впливає на порівняно низький рівень сердечно-судинних та онкологічних захворювань тощо.

Володимир Кучеренко, Генеральний директор корпорації "Укрвинпром"

2017
ВЕРЕСЕНЬ
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Вкажіть діапазон