30.10.2014

В «Шабо» зібрали урожай винограду - найкращий за останні 70 років

В «Шабо» завершено збирання винограду. У 2014 році урожай - найкращий за якістю і рекордний за кількістю за останні 70 років. Про це днями говорили на прес-конференції, що була організована Департаментом агропромислового розвитку Одеської обладміністрації. У «Шабо» підвели підсумки збирання винограду. За висновком міжнародних експертів з Франції, врожай винограду в 2014 році - найкращий за якістю і рекордний за кількістю за останні 70 років!

Про це говорили на прес-конференції, організованій в «Шабо» Департаментом агропромислового розвитку Одеської обладміністрації. Представники ЗМІ ознайомилися з одним із кращих в Європі виноробних комплексів «Шабо», відвідали виноградники шабського терруара.

Прибирання винограду в Шабо почалася 23 серпня 2014р., а завершилася рівно через 2 місяці - 23 жовтня 2014р. Зібрано понад 7,5 тис. тонн винограду найкращої якості.

Юрій Шелехов, заст. генерального директора компанії «Шабо» зазначив: «Ми запам'ятаємо 2014 як рік еталонного виноробства в Україні. Погодні умови для винограду були дуже сприятливими - навіть складно переоцінити цей подарунок природи. Я вважаю, що це рік народження Великих Вин «Shabo» - вин, які стануть гордістю не тільки Одеського регіону, а й усієї України».

Такий видатний результат став можливим багато в чому завдяки унікальним природно-кліматичним характеристикам шабського терруара. Але, все ж головне - майстерність і напружена праця виноградарів «Шабо». День у день вони забезпечують ретельний догляд буквально за кожною виноградною лозою, професійно виконуючи необхідні агротехнічні операції: підрізка лози, «зелені операції», скорочення врожайності і, нарешті, збір врожаю - як правило, вручну або з використанням сучасної агротехніки.

Так, в «Шабо» більшу частину винограду збирають традиційним способом - вручну. В один шар грона укладають в ящики - до 12 кг, які завантажують в рефрижератори з оптимальною температурою, щоб при транспортуванні зберегти якість виноградних ягід. І вже через 15 хвилин виноград доставляють на виробництво, де відразу починається його переробка.

Крім цього, виноградарі «Шабо» забезпечені сучасним комбайном (Франція), який гарантує швидкий і щадний режим прибирання. Виноградні ягоди повністю зберігають свою цілісність і природні властивості - так само, як і під час прибирання винограду вручну.

В ході прес-конференції було також зазначено, що, крім «Шабо», в 2014 році хороші результати показали й інші виноградарські господарства Одеської області. Про це розповів Петро Коваленко, заст. директора Департаменту агропромислового розвитку Одеської обладміністрації: Ми маємо повне право називати Одеську область столицею виноградарства і виноробства України. Сприятливі грунтово-кліматичні умови дозволяють вирощувати тут виноград найрізноманітніших сортів. Цього року показники по виноградарству дуже високі. Те, що ми бачимо в «Шабо», вселяє оптимізм і вселяє надію, що вже в недалекому майбутньому наш регіон і його виробники вийдуть на європейський ринок».

2019
ЧЕРВЕНЬ
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Вкажіть діапазон